Preşedintele parlamentului din Sri Lanka a confirmat că şeful statului, Gotabaya Rajapaksa's, şi-a înaintat demisia, urmând ca actualul premier să devină preşedinte interimar, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Adresându-se naţiunii în direct la televiziune, Mahinda Yapa Abeywardena a declarat că demisia lui Rajapaksa, trimisă joi prin e-mail, a fost acceptată şi că prim-ministrul Ranil Wickremesinghe va fi învestit preşedinte interimar până la alegerea unui nou şef al statului.

Wickremesinghe fusese numit preşedinte interimar miercuri după fuga lui Rajapaksa din ţară, dar acum trebuie numit din nou în funcţie dat fiind că demisia preşedintelui a fost acceptată în mod oficial.

Parlamentul de la Colombo urmează să se reunească sâmbătă pentru a decide data la care legislativul cu 225 de locuri îl va alege pe noul preşedinte.

Rajapaksa a fugit din Sri Lanka în Maldive după ce protestatari antiguvernamentali au luat cu asalt reşedinţa prezidenţială oficială din capitală, pe fondul crizei economice severe şi al penuriei grave de combustibili cu care se confruntă ţara.

Sursa foto: Shutterstock / Ruwan Walpola

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri