Mai mult de o treime dintre afacerile internationale se tem ca ar putea deveni victimele unui atac terorist, potrivit unui raport al firmei londoneze de asigurare Lloyd\'s
Aproximativ 36% dintre companiile care au raspuns sondajului organizat de Lloyd's au estimat ca fabricile lor ar putea deveni tintele atacurilor teroriste in urmatorii cinci ani, iar jumatate dintre companii au spus ca este foarte probabil ca infrastructura lor informatica sa fie atacata. Aproape doua treimi insa dintre firmele care au participat la acest studiu au admis ca nu stiu destul despre expunerea lor la terorism si la violenta politica.

Aproape una din patru companii nu are niciun fel de plan de continuitate, ca sa faca fata intreruperii afacerii sale in eventualitatea unui atac si doar aproximativ 20% dintre cei care au un plan au spus ca acesta acopera un aqtac chimic, nuclear sau radiologic, in pofida faptului ca politia britanica si cea din Franta au dejucat atacuri cu gaze otravitoare in ultimii cinci ani.

Fara sa fi uitat atacurile de la 11 septembrie 2001, bombardamentele trenului de la Madrid din 2004 si cele din 2005 de la metroul londonez si din autobuz, aproape o treime dintre respondentii europeni si peste 50% dintre cei din America de nord au spus ca amenintarea maxima provine din partea extremistilor religiosi, cum ar fi gruparea Al Qaida si alte grupari jihadiste, arata raportul Lloyd's, citat de NewsIn.

Aproape jumatate dintre cei 154 de sefi de afaceri din lume care au participat la sondajul Lloyd's au spus ca Statele Unite ale Americii se va confrunta cu o accentuare a violentei politice si a activitatii teroriste in urmatorii cinci ani, in timp ce 39% dintre respondenti au estimat ca acelasi lucru se va intampla si in Europa.

"Studiul arata ca boardurile companiilor isi petrec din ce in ce mai multa vreme ca sa discute despre riscurile reprezentate de terorism si de violenta", a declarat seful companiei Lloyd's, Peter Levene, cu ocazia unei conferinte de presa.

"Cu toate acestea, se pare ca exista o prapastie semnificativa intre constientizarea accentuarii acestor riscuri si actiunile concrete la care ar putea apela companiile in situatii concrete, deoarece dinamica violentei politice nu este inteleasa", a mai spus Levene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri