Boris Johnson şi-a luat la revedere miercuri de la parlamentarii britanici în ultima sa sesiune de întrebări în calitate de prim-ministru, în cadrul căreia şi-a apărat bilanţul şi a încheiat apoteotic cu formula "Hasta la vista, baby", în aplauzele conservatorilor, relatează AFP, DPA şi Reuters, preluat de Agerpres.

"Misiune în mare parte îndeplinită", a dat asigurări prim-ministrul, care a revenit asupra celor trei ani ai săi la putere şi a afirmat că va petrece următoarele săptămâni "făcând ceea ce cred că publicul se aşteaptă să fac: să avansez în dosarele pentru care am fost aleşi în 2019".

"Aceşti ultimi ani au fost cel mai mare privilegiu al vieţii mele", a adăugat prim-ministrul în vârstă de 58 de ani, care a demisionat pe 7 iulie după o serie de scandaluri. "Hasta la vista, baby", a încheiat el, în aplauzele deputaţilor din tabăra conservatoare, folosind o celebră replică a unui personaj jucat de Arnold Schwarzenegger în filmul "Terminator 2".

Succesorul lui Boris Johnson va fi cunoscut pe 5 septembrie, dată la care se încheie vacanţa parlamentară care începe vineri.

Şeful opoziţiei laburiste, Keir Starmer, l-a interpelat pe Johnson în privinţa cursei din tabăra conservatoare pentru a-l înlocui pe Downing Street, întrebându-l despre anularea unei dezbateri televizate pe Sky News.

"Ei bine, nu urmăresc subiectul foarte îndeaproape", a spus prim-ministrul la final de mandat, cu zâmbetul pe buze, în râsetele deputaţilor. El a profitat însă de prilej pentru a-i da "câteva sfaturi" celui care îi va succeda la Downing Street.

"Rămâneţi aproape de americani, susţineţi-i pe ucraineni, bateţi-vă pentru libertate şi democraţie peste tot. Reduceţi impozitele şi eliminaţi reglementările acolo unde puteţi, pentru a face din această ţară cel mai bun loc pentru a trăi şi a investi", a adăugat el.

"Concentraţi-vă pe drumul pe care-l aveţi în faţă, dar amintiţi-vă mereu să verificaţi oglinda retrovizoare. Şi amintiţi-vă înainte de toate că nu Twitter contează, ci oamenii care ne-au trimis aici", le-a mai spus Boris Johnson deputaţilor.

Deputaţii conservatori votează miercuri pentru a cincea şi ultima oară pentru a-i desemna pe cei doi candidaţi finalişti. În cursă se mai află fostul ministru de finanţe Rishi Sunak, şefa diplomaţiei Liz Truss şi secretarul de stat pentru comerţ internaţional Penny Mordaunt.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri