În plină criză globală, Italia a rămas fără Guvern.

Mario Draghi a demisionat joi, după ce nu a obţinut aprobarea generală pe care o dorea în cursul unui vot de încredere miercuri în Senat.

Chiar dacă Draghi a câştigat miercuri seara în parlamentul de la Roma cu 95 de voturi favorabile şi 39 împotrivă, cele trei mari partide - Liga, Forza Italia şi Mişcarea 5 Stele - nu au participat la vot.

Joia trecută, şeful statului italian a respins deja o primă demisie a lui Mario Draghi. Premierul a recurs la acest gest după ce a constatat că "nu mai există" coaliţia guvernamentală, după ce una din formaţiunile partenere, Mişcarea 5 Stele, nu a participat la votul de încredere solicitat de guvern parlamentului.

Cine este Mario Draghi

Mario Draghi a fost economist și bancher. Între 1985 și 1990 a fost director executiv al Băncii Mondiale, vicepreședinte pentru Europa al Goldman Sachs între 2002 și 2005, apoi guvernator al Băncii Italiei, între 2006 și 2011.

Din 1 noiembrie 2011 până în 31 octombrie 2019 a fost președinte al Băncii Centrale Europene (BCE), primind porecla ”Super Mario” pentru modul în care a gestionat criza zonei Euro. Din 13 februarie 2021 a condus guvernul italian.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri