Simptomele de COVID-19 ale lui Joe Biden s-au ameliorat, a anunţat medicul său, la o zi după ce preşedintele american a fost confirmat pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, a cărui subvariantă BA.5, extrem de contagioasă, a declanşat un noul val de cazuri în Statele Unite, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Într-o scrisoare publicată de medicul Casei Albe, Kevin O'Connor, acesta afirmă că Biden a avut o stare febrilă uşoară (37,4 grade Celsius), joi noaptea, dar a răspuns favorabil la Tylenol.

”Vocea sa este mai profundă în această dimineaţă. Pulsul, presiunea arterială, rata respiratorie şi saturaţia de oxigen rămân normale”, a precizat medicul.

Coordonatorul pentru epidemia de COVID-19 al Casei Albe, dr. Ashish Jha, a declarat la CNN că Biden se simte bine şi că simptomele sale uşoare sunt practic aceleaşi.

Joi, medicul Casei Albe a informat că preşedintele are rinoree, o stare de oboseală şi o tuse uscată ocazională, şi că este tratat cu antiviralul Paxlovid.

Biden, care este vaccinat complet şi a primit două doze de rapel, s-a izolat, dar continuă să lucreze, a transmis administraţia sa.

Preocupată să transmită o stare de normalitate, Casa Albă a publicat vineri o altă fotografie din urmă cu o zi, în care Biden apare semnând legi şi purtând o mască neagră.

Conform agendei comunicate de Casa Albă, preşedintele are programate vineri trei şedinţe virtuale cu consilierii săi, pe teme economice, legislative şi de securitate naţională.

Potrivit doctorului Jha, este încă neclar de unde a contractat Biden virusul. Preşedintele american a revenit recent dintr-un turneu în Orientul Mijlociu. Jha a spus la CNN că nu cunoaşte niciun alt caz printre contacţii apropiaţi ai preşedintelui, însă Casa Albă continuă ancheta epidemiologică.

Conform datelor oficiale, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu peste 25% în SUA în ultima lună, subvarianta foarte contagioasă BA.5 a Omicron devenind dominantă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri