Grupul financiar Societe Generale (SocGen) a afisat joi o scadere cu 1,9% a profitului net trimestrial fata de perioada echivalenta din 2006, iar cotatia actiunilor bancii a scazut, deoarece s-au temperat zvonurile privitoare la o eventuala preluare a SocGen de catre UniCredit.

A cincea banca din zona euro potrivit capitalizarii de piata a anuntat ca profitul ei net a scazut la 1,43 miliarde euro (1,94 miliarde dolari), in comparatie cu profitul record afisat in primul trimestru din 2006.

Profitul SocGen a scazut partial din cauza ca banca a obtinut mai putine castiguri de capital pe active decat in 2006 si a fost afectata de schimbarea ratelor dobanzii swap, acele aranjamente prin care o parte agreeaza sa plateasca o rata fixa a dobanzii si sa primeasca o rata variabila de la alt partener.

Analistii care au participat la un sondaj Reuters au estimat ca SocGen va inregistra un profit trimstrial mediu de 1,42 miliarde euro.

Cotatia actiunilor SocGen a alunecat cu 3,6%, pana la 147,38 euro/actiune, dupa ce miercuri a pierdut 2,6%.

Citeste si:

"Rezultatele au fost usor dezamagitoare", a spus un analist de la West LB, Christoph Bossmann, care a mentinut recomandarea de "pastrare" a actiunilor SocGen.

Rezultatele SocGen au survenit la o zi dupa ce banca franceza rivala BNP Paribas a afisat o crestere a profitului trimestrial cu 24,5%, care a generat o apreciere record a actiunilor BNP Paribas.

Luna trecuta UniCredit a anuntat ca i-a contactat pe reprezentantii SocGen ca sa discute despre posibilitatile de dezvoltare, desi si UniCredit si SocGen au negat ca ar discuta despre o eventuala fuziune.

SocGen a anuntat joi ca nu va exista o evolutie ulterioara privitoare la UniCredit, iar reprezentantii UniCredit au anuntat ca banca italiana Capitalia este o posibila varianta de fuziune.

Potrivit ultimelor cotatii, actiunile SocGen au urcat cu aproximativ 15% de la inceputul anului 2007, mai ales datorita speculatiilor privitoare la o posibila fuziune cu UniCredit si au depasit cu 5% cotatia indicelui DJStoxx pentru sectorul bancar european.