Divizia Aeropurtată 101 (Asalt Aerian) a Forțelor Terestre ale SUA și Brigada a 2-a de Luptă urmează să își prezinte drapelul într-o ceremonie pentru a marca sosirea lor oficială în Europa, la baza aeriană „Mihail Kogălniceanu”, din România, în data de 30 iulie, informează Ambasada Statelor Unite ale Americii într-un comunicat.

După ceremonie, va urma Demonstrația de Asalt Aerian, la care vor participa forțele române și americane, organizată în comun de Forțele Terestre ale SUA și ale României, pentru a-și demonstra capacitățile.

Membrii Diviziei Aeropurtate 101 (Asalt Aerian) au început să sosească la baza aeriană „Mihail Kogălniceanu” în luna iunie.

Unitățile sunt aici în sprijinul misiunii Corpului V al Forțelor Terestre ale SUA de a întări flancul estic al NATO și a participa la exerciții multinaționale, împreună cu partenerii din Europa, pentru a asigura Aliații și partenerii și a descuraja continuarea agresiunii din partea Rusiei.

În total, aproximativ 4.700 de soldați ai Diviziei Aeropurtate 101 (Asalt Aerian) vor fi dislocați în baze militare din Europa, se mai arată în comunicat.

„La finalul lunii iulie vom prezenta drapelul diviziei noastre în România. După prezentare, toată lumea va putea vedea drapelul nostru (...), decorat cu emblema unui vultur care strigă. Acesta va aduce speranță Aliaților noștri, îi va înfricoșa pe cei care ne intimidează Aliații și ne va da nouă putere, cât timp suntem dislocați aici”, a declarat Generalul Maior JP McGee, Comandant al Diviziei Aeropurtate 101 (Asalt Aerian).

Sursa foto: Shutterstock / Ipizarro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri