Cea mai mare banca din Marea Britanie si compania de asigurari Aviva intentioneaza sa creeze o companie de asigurari cu capital mixt care va subscrie si va distribui produse generale de asigurare pentru cei 10 milioane de clienti ai HSBC de pe piata britanica.

Tranzactia va sustine dezvoltarea afacerilor de asigurari ale HSBC din Marea Britanie si ar trebui sa ajute banca sa isi atinga tinta privitoare la dublarea profitului obtinut din asigurari. in acelasi timp, Aviva ar trebui sa obtina castiguri mai mari din vanzarile catre clientii HSBC si isi va extinde reteaua de distributie.

Cele doua companii au anuntat ca vor sa faca din firma cu capital mixt, care se va numi HSBC Insurance, una dintre primele 10 firme de pe piata asigurarilor din Marea Britanie. HSBC Insurance va acorda prime anuale in valoare de aproximativ 600 milioane de lire sterline (1,2 miliarde dolari), insa nici HSBC, nici Aviva nu au anuntat care va fi capitalul cu care va contribui fiecare dintre ele pentru crearea firmei.

Tranzactia urmeaza sa fie incheiata in a doua jumatate a anului 2007.

Aviva, cel mare asigurator din Marea Britanie, este prezenta pe piata romaneasca prin Aviva Asigurari de Viata din anul 2000.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri