Cea mai mare banca din Marea Britanie si compania de asigurari Aviva intentioneaza sa creeze o companie de asigurari cu capital mixt care va subscrie si va distribui produse generale de asigurare pentru cei 10 milioane de clienti ai HSBC de pe piata britanica.

Tranzactia va sustine dezvoltarea afacerilor de asigurari ale HSBC din Marea Britanie si ar trebui sa ajute banca sa isi atinga tinta privitoare la dublarea profitului obtinut din asigurari. in acelasi timp, Aviva ar trebui sa obtina castiguri mai mari din vanzarile catre clientii HSBC si isi va extinde reteaua de distributie.

Cele doua companii au anuntat ca vor sa faca din firma cu capital mixt, care se va numi HSBC Insurance, una dintre primele 10 firme de pe piata asigurarilor din Marea Britanie. HSBC Insurance va acorda prime anuale in valoare de aproximativ 600 milioane de lire sterline (1,2 miliarde dolari), insa nici HSBC, nici Aviva nu au anuntat care va fi capitalul cu care va contribui fiecare dintre ele pentru crearea firmei.

Citeste si:

Tranzactia urmeaza sa fie incheiata in a doua jumatate a anului 2007.

Aviva, cel mare asigurator din Marea Britanie, este prezenta pe piata romaneasca prin Aviva Asigurari de Viata din anul 2000.