Un american din statul Illinois a câştigat 1,33 miliarde de dolari la o extragere organizată de Mega Millions, obţinând astfel unul dintre cele mai mari câştiguri din istoria loteriilor din Statele Unite.

"Jucători la Mega Millions, verificaţi-vă biletele! Avem un câştigător (...) în statul Illinois. Rămâneţi pe recepţie pentru a afla mai multe detalii!", a anunţat pe Twitter filiala loteriei Mega Millions din acest stat american, situat în partea central-estică a ţării.

Marele premiu a fost estimat iniţial la 1,28 miliarde de dolari, însă "valoarea finală a jackpotului a fost superioară valorii estimate" pe baza vânzărilor de bilete, au explicat reprezentanţii acestei loterii americane.

Câştigul de 1,337 miliarde de dolari reprezintă suma pe care fericitul câştigător o va obţine dacă va accepta ca premiul să îi fie achitat în tranşe eşalonate pe durata a 30 de ani.

Dacă va alege ca premiul să îi fie înmânat într-o tranşă unică, el va primi doar suma de 780 de milioane de dolari - din care o parte va fi impozitată -, potrivit estimărilor anunţate de Mega Millions.

Marele premiu al acestei loterii a crescut constant de peste trei luni, odată cu visurile de îmbogăţire ale participanţilor, întrucât nimeni nu a reuşit să ghicească cele şase numere norocoase la cele 30 de extrageri precedente.

Şansa de a câştiga marele premiu este însă una foarte mică, de doar 1 la aproape 303 milioane. Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

Cel mai mare câştig obţinut vreodată la loterie a fost de 1,586 de miliarde de dolari. El a fost obţinut în ianuarie 2016 în urma unei extrageri organizate de o altă loterie importantă din Statele Unite, Powerball, însă jackpotul de atunci a fost împărţit între trei câştigători.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri