Statele Unite au desfăşurat în weekend o "operaţiune antiteroristă împotriva unei ţinte importante din rândul Al-Qaida" în Afganistan, a indicat un înalt responsabil al administraţiei americane. Presa americană scrie că ținta a fost liderul al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, ucis astfel într-o lovitură de dronă.

Al-Zawahiri, considerat creierul atentatelor de la 11 septembrie 2001 care au făcut aproape 3.000 de morţi în Statele Unite, a preluat conducerea organizaţiei teroriste după moartea lui Osama bin Laden în 2011, eliminat de un comando american în Pakistan.


"Operaţiunea a fost reuşită şi nu a făcut nicio victimă civilă", a precizat un înalt responsabil al administraţiei americane, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Potrivit presei americane, Ayman al-Zawahiri ar fi putut fi ucis într-o lovitură cu dronă efectuată de CIA în capitala afgană, Kabul.

Departamentul de Stat a oferit o recompensă de până la 25 de milioane de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea sau condamnarea liderului al-Qaida.

Acest anunţ intervine la aproape un an de la retragerea haotică a forţelor americane din Afganistan, care a permis talibanilor să preia din nou controlul asupra ţării după douăzeci de ani.

Pe de altă parte, Statele Unite au mai anunţat la mijlocul lui iulie că l-au ucis pe liderul grupării Stat Islamic (SI) din Siria, Maher al-Agal, într-o lovitură de dronă, operaţiune care a 'slăbit considerabil capacitatea SI de a pregăti, finanţa şi desfăşura operaţiuni în regiune', potrivit unui purtător de cuvânt al armatei americane.

Sursa foto: NEXTA / Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri