Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat că este "prea devreme" pentru a se bucura de reluarea exporturilor de cereale ucrainene din portul Odesa, care a fost unanim salutată, scrie AFP, citat de Agerpres.

"În momentul de faţă, este prea devreme pentru a trage concluzii şi a face previziuni", a declarat Volodimir Zelenski într-un mesaj video.

"Să aşteptăm să vedem cum va funcţiona acordul şi dacă securitatea va fi cu adevărat garantată", a adăugat el.

Pentru prima dată de la începutul invaziei ruse în urmă cu aproape şase luni, un vas încărcat cu 26.000 de tone de porumb a părăsit portul Odesa, la Marea Neagră, spre Tripoli în Liban, în conformitate cu un acord internaţional supervizat de ONU şi care vizează atenuarea crizei alimentare globale.

Citiți și: Moment istoric. Prima navă cu cereale ucrainene a plecat deja din portul Odesa

"Portul a redevenit operaţional, exporturile s-au reluat, putem spune că acesta este un prim semnal pozitiv că vom putea opri criza alimentară mondială", a adăugat preşedintele ucrainean.

"Este responsabilitatea partenerilor noştri, în special a Naţiunilor Unite şi Turciei" să garanteze siguranţa acestor livrări, a insistat el.

Ucraina şi Rusia au semnat pe 22 iulie la Istanbul cu ONU şi Turcia un acord de deblocare a exporturilor de cereale în faţa riscului de foamete în lume. Cei doi beligeranţi au parafat două texte identice, dar separate, la cererea ucrainenilor care au refuzat să semneze cu ruşii.

La o zi după semnare, mai multe rachete ruse au vizat portul Odesa, reaminteşte AFP.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri