Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, a aterizat în Taiwan, în timp ce chinezii au trimis avioane de vânătoare asupra strâmtorii Taiwan, anunțând în același timp și efectuarea unui exercițiu militar ce va avea loc între 4 și 7 august, ce vor avea loc în jurul insulei revendicate de chinezi.

Avioane de vânătoare SU-35 ale armatei chineze traversează strâmtoare Taiwan, ce separă China continentală de insula revendicată de Beijing, relatează agențiile AFP şi EFE, citate de Agerpres.

Anunţul a venit cu puţin timp înainte ca avionul Forţelor Aeriene ale SUA (SPAR19), la bordul căruia se află preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, să aterizeze în Taiwan la ora locală 22:43 (17:43 ora României), în pofida opoziţiei Chinei faţă de această vizită.

MAE chinez a transmis mai devreme că este "dificil de imaginat o acţiune mai temerară şi mai provocatoare" din partea SUA decât această vizită, iar armata chineză a avertizat că nu va "sta cu braţele încrucişate".

Exerciții militare între 4 și 7 august în jurul Taiwanului

Agenția de știri Xinhua a precizat că a fost autorizată să anunțe că Armata Populară Chineză de Eliberare va desfășura exerciții militare importante în mai multe zone maritime și în spațiul aerian de la ora 12:00 pe 4 august 2022 până la ora 12:00 pe 7 august 2022, ora Beijingului. operațiuni de antrenament și organizarea de muniție reală.

Agenția de stat a publicat și o hartă, împreună cu coordonatele exercițiilor militare respective, indicând 6 zone de exercițiu, toate înconjurând Taiwanul, după cum puteți vedea și în harta de mai jos.

Harta exerciții militare China

(Sursa: Xinhua)

Autoritățile au mai avertizat că, din motive de siguranță, navele și aeronavele relevante nu ar trebui să intre în zonele și spațiile aeriene de deasupra mării în această perioadă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri