Alina Kabaeva, 39 de ani, presupusa iubită a președintelui rus Vladimir Putin, a fost sancționată de Departamentului de Trezorerie al Guvernului SUA, averea acesteia fiind blocată ca urmare a războiului din Ucraina.

Activele Alinei Kabaeva au fost astfel înghețate, iar Guvernul SUA a interzis practic americanilor să aibă de a face cu ea, scrie The Guardian.

Sancțiunile au loc la trei luni după ce Casa Albă a declarat că Kabaeva, o fostă gimnastă ritmică renumită, nu va fi ferită de sancțiuni.

Oficialii Marii Britanii au adoptat sancțiuni similare în cazul fostei gimnaste, care acum este președintele New Media Group din Rusia, cea mai mare companie de media privată din țară.

Țările occidentale au aplicat sancțiuni economice apropiaților lui Putin pentru a-l pedepsi pe președintele rus, în vârstă de 69 de ani, pentru decizia sa de a invada Ucraina în februarie. SUA au evitat o confruntare directă cu Rusia din cauza invaziei, dar au furnizat miliarde de dolari sub formă de arme și alte resurse pentru a ajuta Ucraina.

Kremlinul a negat că Putin, care este divorțat, ar avea o relație cu Kabaeva, dar diverse rapoarte sugerează că ea ar fi mama a cel puțin o parte dintre copiii președintelui. Un ziar din Moscova care a scris în 2008 că Putin și Kabaeva aveau o relație, în ciuda faptului că acesta era căsătorit, a fost închis la scurt timp din motive neclare.

Kabaeva, care este originară din Uzbekistan, a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena. Mai târziu, ea a petrecut mai mult de șase ani ca parlamentar în partidul Rusia Unită a lui Putin, înainte de a prelua conducerea National Media Group în 2014.

Sursa foto: Kabaeva-alina.ru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri