Elon Musk a vândut 7,92 milioane de acțiuni Tesla în valoare de 6,9 ​​miliarde de dolari, cel mai bogat om al planetei fiind pus sub presiune de tranzacția de 44 miliarde de dolari prin care trebuia să cumpere rețeaua de socializare Twitter, relatează BusinessInsider.

CEO-ul Tesla a sugerat că a vândut acțiunile acum pentru a strânge numerar în cazul în care ar fi forțat să cumpere Twitter, decât să aștepte și să riște o vânzare a acțiunilor Tesla la prețuri mai mici în cazul în care instanța îl va obliga să finalizeze tranzacția.

„În cazul (sper că puțin probabil) în care Twitter forțează această tranzacție să se încheie, iar unii parteneri nu mai participă cu capital, este important să se evite o vânzare de urgență a acțiunilor Tesla”, a scris Musk pe Twitter, după ultima sa vânzare de acțiuni Tesla.

Altfel spus, Elon Musk știe că în cazul unui verdict nefavorabil, investitorii la bursă vor ști că miliardarul va fi nevoit să vândă acțiuni Tesla de urgență, ceea ce-l va forța de CEO-ul companiei să vândă la un preț mult mai mic pentru a găsi cumpărători.

Retail jobs

Elon Musk le-a răspuns urmăritorilor săi pe rețeaua de socializare că a încheiat procesul de vânzare a acestor acțiuni, dar că s-ar putea să le cumpere înapoi, dacă înțelegerea cu Twitter nu va mai fi încheiată.

Potrivit documentelor oficiale depuse la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA, noua rundă de vânzare de acțiuni Tesla aparținând lui Elon Musk a avut loc în perioada 5 – 9 august.

Elon Musk și Twitter sunt prinși într-o luptă juridică pentru achiziția de 44 de miliarde de dolari a platformei de socializare, care a fost anunțată în aprilie. Problemele au început să apară în luna mai, când Musk a spus că pune afacerea „în așteptare” până când Twitter va dovedi că mai puțin de 5% dintre conturile sale sunt false, așa cum informase inițial în dosarul depus la SEC.

Citeste si:
Acționariatul Twitter a aprobat vânzarea companiei către Elon Musk
Saga Elon Musk vs. Twitter...

În iulie, miliardarul a spus că renunță la tranzacție, decizie care a fost urmată de anunțul celor de la Twitter, care l-a dat în judecată pe Musk. Acesta din urmă s-a apărat spunând că a fost indus în eroare de datele prezentate de companie.

Recent, Musk a scris pe Twitter că tranzacția „ar putea să se desfășoare în condiții inițiale”, dacă platforma de socializare ar dezvălui cum determină dacă un cont este real sau nu.

„Cu toate acestea, dacă se dovedește că dosarele lor depuse la SEC sunt false, atunci (afacerea) nu ar trebui (să continue)”, a adăugat el.

Luând în calcul și pachetul vândut în intervalul 5-9 august, Elon Musk a ajuns la un total de acțiuni Tesla vândute în ultimele 10 luni de aproximativ 32 de miliarde de dolari.

Deși a vândut un volum uriaș de acțiuni Tesla, Musk încă deține circa 155 de milioane de acțiuni în cadrul companiei, potrivit unuia dintre documentele depuse de miliardar la SEC.

Citeste si:
Elon Musk se pregătește să prezinte un robot umanoid la finele...
Elon Musk se pregătește să...

Acțiunile Tesla au scăzut în ședința de tranzacționare de marți 9 august cu 2,44%, la 850 de dolari bucata. Comparativ cu momentul în care Elon Musk a anunțat prima oară că vrea să cumpere Twitter, titlurile Tesla s-au depreciat cu 12%, în timp ce declinul față de aceeași perioadă a anului trecut este de circa 29%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri F