La o săptămână după un aparent atac ucrainean asupra unei baze militare ruse din Crimeea (ocupată de Vladimir Putin din 2014), un depozit de arme dintr-o altă unitate militară a fost lovit de o serie de explozii.

Învinuind Ucraina de „sabotaj”, oficialii ruși au spus că un incendiu a declanșat mai multe explozii în zona Dzhankoi, iar un alt incendiu a lovit o centrală electrică. Și o cale ferată a fost avariată scre BBC.

O serie de explozii au distrus săptămâna trecută avioane de război rusești la o bază de la Marea Neagră de pe coasta Crimeei. Ucraina nu a admis că a realizat acel atac.

Cu toate acestea, consilierul biroului prezidențial, Mykhailo Podolyak, a descris ultimul incident drept „demilitarizare în acțiune”, indicând că exploziile nu au fost întâmplătoare.

Rusia nu a dat nicio indicație despre tipul de sabotaj implicat în atacul de marți. Serviciul Federal de Securitate Rus (FSB) a transmis că sabotorii ucraineni au aruncat în aer șase stâlpi de electricitate luna aceasta în interiorul Rusiei.

Cu toate acestea, Rosenergoatom, operatorul centralei, a contestat declarațiile reprezentanților FSB și a spus că scăderea puterii se datorează une defecțiunii „din afara teritoriului centralei nucleare”.

Ministerul rus al Apărării a declarat că exploziile de marți din nordul Crimeei au avut loc într-un loc de depozitare temporară a muniției pe o bază din apropierea satului Maiske, în jurul orei 06:15, ora Moscovei (03:15 GMT). Un lider tătar din Crimeea, Refat Chubarov, a numit exploziile o „lovitură” care se auzea „de departe peste stepă”.

Reamintim că regiunea Crimeea a fost capturată din Ucraina și apoi anexată de Rusia la începutul anului 2014.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri