O furtună solară se îndreaptă către Pământ chiar în aceste zile. Soarele degajă explozii solare „canibale” care ar putea declanșa o puternică furtună geomagnetică.

Soarele ar putea trimite o furtună pe Pământ în următoarele zile. Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) spune că steaua noastră de foc a „scuipat” duminică o serie de explozii care se îndreaptă în direcția planetei noastre și ar putea declanșa o puternică furtună geomagnetică, scrie CBS News.com.

Una dintre aceste explozii, numită „ejecție de masă coronală sau CME”, este de așteptat să se ciocnească și să consume o alta, creând ceea ce se numește un eveniment CME canibal. Potrivit The Weather Channel, aceste evenimente pot provoca furtuni geomagnetice puternice. În cazul de față, acestea se îndreaptă către Pământ.

Administrația Națională Oceanică și Atmosferică se așteaptă ca exploziile să se producă joi, dar înainte de a o face, agenția a spus că Pământul va fi, de asemenea, atins, miercuri de vânturi solare relativ rapide, cunoscute sub numele de „flux de mare viteză recurent de gaură coronală”.

Doar vânturile solare sunt cele care ar putea declanșa o furtună geomagnetică minoră, în ziua de miercuri, dar este de așteptat ca situația „să escaladeze” abia ulterior. Fenomenul a creat deja aurore boreale puternice și poate afecta rețele electrice.

Într-un astfel de caz, ar exista probleme larg răspândite de control al tensiunii, iar unele rețele electrice ar putea experimenta „colaps complet sau întreruperi de curent”, potrivit NOAA.

O furtună G3, precum cea anticipată, ar putea necesita corectarea anumitor sisteme de tensiune și ar putea declanșa, de asemenea, unele alarme false pe dispozitivele de protecție a energiei.

O astfel de furtună ar putea crea, de asemenea, un efect secundar frumos - aurora boreală vizibilă în afara spațiului lor obișnuit.

NOAA a spus anterior că aurora boreală ar putea fi văzute până la sud, până în Illinois și Oregon.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri