Dacă vorbești engleză și intenționezi să te muți în Europa anul acesta e bine de știu că, în unele țări, engleza este vorbită pe scară largă. Euronews a creat lista țărilor din Europa în care te poți descurca doar cu limba engleză.

Este cunoscut faptul că vorbitorii nativi de limba engleză nu sunt buni la învățarea unei limbi străine. Un studiu realizat de Comisia Europeană în 2020 a constatat că 62% dintre britanicii intervievați nu puteau vorbi o a doua limbă. În Uniunea Europeană, 56% dintre oameni pot vorbi cel puțin o limbă străină.

Un studiu privind preocupările expatriaților înainte de a se muta în străinătate, cea mai mare teamă a fost bariera lingvistică.

Așadar, dacă dorești să te muți Europa, dar te îngrijorează barierele lingvistice, ar fi bine să acorzi prioritate țărilor în care se vorbește engleza pe scară largă.

Pentru a realiza acest clasament, compania globală de educație Education First a analizat rezultatele obținute la testele de limba engleză a 2 milioane de persoane din întreaga lume, inclusiv din 35 de țări europene. Fiecare țară a primit un clasament din 800 de puncte.

Care sunt țările din Europa unde localincii au cele mai bune cunoștințe de limba engleză

Țările din nordul Europei au dominat clasamentul. Finlanda și Suedia se află pe locurile 9 și 8, în timp ce Danemarca ajunge pe locul 3.

Pe locul al doilea se află Austria, care a obținut 641 de puncte din 800 posibile. Primul loc este ocupat de Olanda, cu un procent cuprins între 91 și 93% dintre olandezi care spun că sunt capabili să poarte o conversație în limba engleză.

Dintre țările europene, Italia a ocupat cel mai slab loc, așa că, dacă vă doriți să vă mutați acolo, merită să luați în considerare cursuri de limbă înainte.

Ce țări europene cer cunoașterea limbii pentru obținerea permisului de ședere

Unele țări le cer cetățenilor străini să treacă un test de limbă pentru a putea solicita rezidența.

Pentru a obține rezidența permanentă și cetățenia, Germania solicită cunoașterea limbii. Reglementările actuale impun ca limba germană să fie la nivelul B1 din Cadrul European Comun de Referință pentru Limbi (CECR).

În Norvegia, permisele de ședere temporară nu au cerințe lingvistice, în timp ce permisele de ședere permanentă necesită o bună cunoaștere a limbii.

Rezidența permanentă în Elveția necesită, de asemenea, cunoașterea uneia dintre limbile sale (germană, franceză sau italiană) la nivelul A2 pentru vorbire și A1 pentru scris.

Atât Franța, cât și Suedia au în prezent în vedere introducerea unor cerințe lingvistice pentru permisele de ședere pe termen lung sau permanente.

Ce țări europene au cele mai puține cerințe lingvistice

Multe țări nu cer cunoașterea limbii pentru permisele de ședere, această cerință fiind necesară doar pentru a solicita cetățenia.

Spania, de exemplu, solicită doar o calificare DELE A2 (Diploma de Español como Lengua Extranjera) în limba spaniolă pentru a solicita cetățenia. Portugalia solicită, de asemenea, nivelul A2 al CEFR pentru obținerea cetățeniei. Țări precum Italia și Franța solicită competențe lingvistice de nivel B1 pentru a solicita cetățenia.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri