Autoritatea metropolitană de transport din New York (MTA), care operează metroul din metropola americană, va cere pentru prima dată în istoria sa interzicerea accesului în întreaga sa reţea a unui pasager care a agresat un lucrător şi a atras totodată atenţia asupra fricii resimţite de angajaţii metroului de a deveni victime ale violenţei.

Potrivit unui comunicat, directorul executiv al MTA, Janno Lieber, va trimite o scrisoare procuraturii din Bronx în care va cere ca un judecător să împiedice accesul la reţeaua de metrou pentru Alexander Wright, un bărbat acuzat că a atacat un angajat de la curăţenie şi care are un lung cazier şi nenumărate arestări la activ.

Wright, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat preventiv după ce, în urmă cu o săptămână, l-a atacat pe Anthony Nelson, în vârstă de 35 de ani, şi l-a băgat în spital, cu clavicula şi nasul rupte, atunci când angajatul metroului a încercat să-l împiedice pe bărbat să hărţuiască alţi pasageri într-o staţie de metrou din Bronx, scrie Agerpres.ro.

Wright, acuzat de agresiune şi hărţuire, este un vechi "client" al justiţiei şi a fost arestat până acum de mai bine de 40 de ori, cel mai recent anul trecut, pentru un atac neprovocat asupra unei femei asiatice pe care a lovit-o şi a pus-o la pământ, lăsând-o inconştientă, incident care i-a şocat pe new-yorkezi şi care a fost considerat un caz de ură rasială.

Lieber a declarat că organizaţia pe care o conduce doreşte să facă tot posibilul pentru a apăra securitatea pasagerilor şi a lucrătorilor şi şi-a exprimat convingerea că interzicerea accesului este justificată în cazul lui Wright, din cauza problemelor acestuia cu justiţia.

Preşedintele NYC Transit, parte a MTA şi care operează transporturile în New York, Richard Davey, a adăugat că agresiunile împotriva angajaţilor metroului new-yorkez sunt recurente şi a atras atenţia că "a te uita mereu în spate de teama de a nu fi atacat" nu ar trebui să facă parte din fişa postului.

MTA a anunţat că, odată ce va fi stabilită pedeapsa pentru Wright, va cere unui judecător să interzică accesul acestuia în sistemul de transport new-yorkez - care include metroul, trenurile, autobuzele şi toate staţiile - pentru o perioadă de trei ani, maximum prevăzut de lege.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri