Guvernatorul statului Indiana ( unul din cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii situat în regiunea Marilor Lacuri - n.r.), Eric Holcomb, a sosit la Taipei, devenind ultimul oficial american care vizitează Taiwanul şi sfidând în acest mod presiunea din partea Chinei pentru ca astfel de deplasări să nu aibă loc.

Eric Holcomb a scris pe contul său de Twitter că va vizita şi Coreea de Sud, în timp ce biroul prezidenţial al Taiwanului a informat că guvernatorul american urmează să se întâlnească cu preşedinta Tsai Ing-wen luni dimineaţa, scrie Agerpres.ro.

"Sunt entuziasmat să petrec această săptămână construind noi relaţii, consolidând unele vechi şi întărind parteneriate în sectoare cheie cu Taiwanul şi Coreea de Sud", a scris Holcomb pe Twitter. El şi-a calificat vizita în Taiwan şi Coreea de Sud drept "o deplasare pentru dezvoltare economică" şi a remarcat că este primul guvernator american care vizitează Taiwanul de la începerea pandemiei de coronavirus, acum mai bine de doi ani.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu autorităţile de la Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul.

China a desfăşurat exerciţii de război şi manevre în apropierea Taiwanului după vizita de două zile făcută la Taipei de preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la începutul lunii august.

Săptămâna trecută, un al doilea grup de congresmeni americani a vizitat Taiwanul.

China nu a reacţionat deocamdată la anunţul sosirii lui Holcomb la Taipei.

Sursa foto: Eric Holcomb/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri