Guvernul Ungariei a declanşat o investigaţie asupra operatorului aerian low-cost Wizz Air Holdings PLC pentru posibila încălcare a legislaţiei privind protecţia consumatorilor, informează site-ul lse.co.uk, citată de Agerpres.

Oficialii Wizz Air nu au fost imediat disponibili pentru comentarii. Este a doua astfel de investigaţie din iunie lansată împotriva unei companii aeriene.

Ministerul Justiţiei din Ungaria susţine că a primit multe plângeri la adresa Wizz Air deoarece operatorul aerian cu sediul în Budapesta nu ar fi oferit informaţii şi asistenţă clienţilor ale căror zboruri au fost întârziate sau anulate, conform agenţiei de presă ungare MTI.

De asemenea, Wizz Air este acuzată că nu a acordat cazare şi o nouă rezervare pentru pasagerii afectaţi, nu a răspuns plângerilor consumatorilor în termen de 30 de zile şi operează o linie telefonică de asistenţă pentru clienţi cu suprataxă, ceea ce contravine legislaţiei şi drepturilor consumatorilor din Ungaria, a precizat Ministerul Justiţiei.

În iunie, un set de taxe suplimentare pe bănci, companii aeriene şi de asigurări a fost introdus în Ungaria, în încercarea de a strânge 815 miliarde de forinţi şi a reduce un deficit bugetar în creştere.

Luna aceasta, autorităţile de la Budapesta au acuzat operatorul aerian low-cost Ryanair Holdings PLC de încălcarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor. Compania irlandeză a fost amendată cu 750.000 de euro după ce a majorat preţul biletelor pentru a face faţă noii taxe, pe care şeful Ryanair, Michael O'Leary, a numit-o "jaf la drumul mare" şi "prostească".

Luni, la Bursa de la Londra, acţiunile Wizz Air înregistrau un declin de 7,8%.

Sursa foto: Wizz Air

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri