Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la summitul "Platformei Crimeea" că se aşteaptă la o iarnă "grea" şi la un "război de uzură" în Ucraina, astfel că le-a cerut aliaţilor să "rămână alături de Ucraina atât timp cât va fi necesar" în faţa invaziei ruse, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

"Se apropie iarna şi va fi una grea. Ceea ce vedem acum este o bătălie de uzură. Aceasta este o bătălie a tenacităţii, a logisticii. De aceea trebuie să susţinem sprijinul faţă de Ucraina pe termen lung pentru ca aceasta să rămână o naţiune suverană şi independentă", a indicat Stoltenberg.

El a vorbit în cadrul celui de-al doilea summit al "Platformei Crimeea", desfăşurat în ajunul Zilei Independenţei Ucrainei şi la care au participat online oficiali din circa 50 de ţări.

"Preşedintele (rus Vladimir) Putin a crezut că poate zdrobi poporul ucrainean şi forţele sale armate, diviza naţiunile noastre democratice, dicta altora ce să facă. S-a înşelat", a susţinut secretarul general al NATO în discursul său în care a menţionat de asemenea sprijinul militar considerabil oferit Ucrainei de statele Alianţei.

Primul summit a fost organizat anul trecut la aceeaşi dată la iniţiativa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a anunţat atunci că ţara sa a dezvoltat o "strategie de dezocupare" a peninsulei anexate de Rusia în 2014, dar "Ucraina singură nu va putea niciodată să readucă înapoi Crimeea, vom avea nevoie de un sprijin eficient la nivel internaţional" în vederea "eliberării" ei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri