Papa Francisc şi patriarhul Kirill, un susţinător al războiului din Ucraina, nu se vor mai întâlni cu ocazia unei reuniuni a liderilor religioşi ce va avea loc în Kazahstan în luna septembrie, a anunţat agenţia de presă RIA, care a citat o declaraţie făcută miercuri de un oficial cu rang înalt din ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse, informează Reuters, conform Agerpres.

Suveranul pontif, care se va afla în capitala kazahă Nur-Sultan în perioada 13-15 septembrie pentru a participa la cea de-a şaptea ediţie a Congresului liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale, a declarat în mai multe interviuri recente că speră să se întâlnească cu patriarhul Kirill în timpul summitului din Kazahstan.

Însă mitropolitul Antonie, al doilea ierarh ca importanţă din structura Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat pentru agenţia de presă RIA că patriarhul Kirill nu va participa la eveniment. El nu a oferit explicaţii pentru acea absenţă, însă a precizat că patriarhul Kirill va fi reprezentat de o delegaţie oficială a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mitropolitul Antonie a mai spus că orice întâlnire între cei doi lideri religioşi (papa şi patriarhul ortodox rus - n.r.) ar trebui să fie un eveniment major de sine stătător, nu să aibă loc în marja unei alte întruniri.

"Ar trebui să fie un eveniment independent, prin virtutea importanţei sale", a declarat mitropolitul Antonie, însărcinat cu relaţiile externe ale Bisericii Ortodoxe Ruse şi care a purtat o rundă de discuţii cu papa Francisc la începutul lunii august. Papa Francisc şi patriarhul Kirill s-au întâlnit o singură dată, în Cuba, în anul 2016.

Patriarhul Kirill, un aliat apropiat al preşedintelui Vladimir Putin, a sprijinit într-o manieră entuziastă invadarea Ucrainei.

Sursa foto: Captură Video/ Youtube

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri