Rusia ar trebui să fie de acord cu crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, care se află în mâinile forţelor ruse începând din luna martie, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, potrivit Reuters, conform Agerpres.

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de trei săptămâni de bombardamente asupra acestei centrale, ceea ce provoacă temeri faţă de un posibil nou Cernobîl.

În prezent centrala Zaporojie se află sub controlul trupelor ruse, dar este deservită de personal ucrainean.

Jean-Pierre a spus de asemenea că, într-o convorbire telefonică avută cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, preşedintele Joe Biden a reiterat sprijinul SUA pentru Ucraina împotriva agresiunii ruse.

Anunțul vine în contextul în care Energoatom a avertizat în legătură cu faptul că centrala nucleară Zaporojie a fost "complet deconectată" de la reţeaua electrică.

De la momentul anunțului, în spațiul public au apărut mai multe informații conform cărora situația ar fi fost remediată, publicația Reuters arătând, în urmă cu scurt timp, faptul că alimentarea cu energie a centralei a fost reluată. .

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri