Papa Francisc a declarat că este dispus să efectueze o vizită în Coreea de Nord dacă primeşte o invitaţie oficială din partea acestei ţări, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Afirmaţia a fost făcută de suveranul pontif într-un interviu publicat de postul de televiziune sud-coreean KBS. El îşi exprimase deja această disponibilitate în unele discuţii private, dar acum este prima dată când o spune public.

În acest interviu, înregistrat miercuri cu prilejul numirii unui cardinal provenit din Coreea de Sud, Papa Francisc i-a îndemnat pe sud-coreeni să susţină pacea şi a asigurat că se roagă pentru toţi coreenii, atât pentru cei din sud cât şi pentru cei din nord.

Organizaţia neguvernamentală Korea Future a publicat anul trecut un nou raport cu date documentate despre încălcarea libertăţii religioase în Coreea de Nord, ţară comunistă unde creştinii sunt persecutaţi.

Conform unei alte organizaţii, denumită ''Porţi Deschise'', circa 400.000 de creştini îşi urmează clandestin credinţa, ei reprezentând circa 1,5% din populaţia Coreei de Nord, iar între 50.000 şi 70.000 dintre aceştia sunt în închisori sau tabere de muncă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri