Elon Musk a încercat să amâne procesul Twitter, stabilit pentru luna octombrie. Miliardarul a fost dat în judecată de reprezentanții rețelei sociale din cauză că s-a răzgândit în privința tranzacției care se ridică la 44 de miliarde de dolari. Proprietarul Tesla trage acum din nou de timp și încearcă să mute în noiembrie procesul cu Twitter.

Cel mai bogat om al Planetei vrea să amâne cu o lună procesul prin care a fost dat în judecată de Twitter după ce o persoană i-a oferit „muniție” proaspătă drept motiv pentru a se retrage de tot din tranzacția anunțată inițial la 44 de miliarde de dolari, notează Reuters.

Vezi și: Mama lui Elon Musk doarme în garaj când îl vizitează la sediul SpaceX. ”Când era mic, îi spuneam Genius Boy”

Elon Musk a depus marți și o moțiune de modificare a plângerii sale, depusă într-un dosar sigilat al instanței, în urma afirmațiilor recente ale avertizorilor de integritate din partea fostului șef al securității Twitter. Săptămâna trecută, Peiter Zatko, un hacker cunoscut sub numele de „Mudge”, a declarat într-o plângere depusă autorităților de reglementare din SUA că Twitter a dat prioritate creșterii utilizatorilor în detrimentul reducerii conturilor spam și a susținut în mod fals că are un plan de securitate solid.

Reamintim că Elon Musk și Twitter s-au dat reciproc în judecată după ce proprietarul Tesla a anunțat că renunță la intenția sa de a cumpăra platforma socială pentru 44 de miliarde de lei. Instanța statului Delaware a programat un proces care urmează să înceapă pe 17 octombrie și care va dura cinci zile. Însă Elon Musk i-a cerut judecătorului să permită ambelor părți să continue să adune probe la dosar până pe 10 noiembrie, ceea ce ar permite începerea procesului propriu-zis abia după acea dată. Experții la nivel juridic susțin, însă, că deja este prea târziu pentru Elon Mus să schimbe macazul cu privire la anularea acordului. Practic, specialiștii spun că proprietarul Tesla nu ar putea acum să mai vină cu un nou motiv care să anuleze tranzacția începută cu Twitter.

Reprezentanții Twitter ar putea susține, la rândul lor că ar fi nedrept ca instanța să-i permită lui Musk să-și modifice procesul, mai ales dacă luăm în calcul faptul că în încercarea inițială de a convinge liderii platformei sociale să semneze tranzacția, miliardarul a sărit peste procesul de due diligence (evaluarea pe care potențialul cumpărător o face asupra activelor, pasivelor și potențialului comercial al firmei ce urmează să fie cumpărată, fiind un proces care se face înainte de semnarea contractului).

Citește și: Twitter nu i-a oferit lui Musk toate datele rețelei de teamă să nu le fure și să creeze propria aplicație

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri