Fantomele sunt, de regulă, personaje fantastice ale serialelor și filmelor științifico-fantastice, dar de data aceasta au inspirat denumirea unei galaxii ale cărei imagini au fost dezvăluite publicului larg de Agenția Spațială Europeană.

Astfel, imaginile arată chiar centrul spiralei stelare situată la 32 de milioane de ani-lumină de Terra, conform Insider, acestea fiind capturate atât de telescopul Hubble cât și de recent lansatul James Webb.

Galaxia-Fantomă este cunoscută în mod oficial sub numele de M74, iar absența gazului în partea sa centrală le-a permis oamenilor de știință să-i observe nucleul cu o claritate fără precedent.

Acest proiect a fost posibil datorită parteneriatului dintre NASA și Agenția Spațială Europeană, telescopul James Webb fiind primul care a transmis spre Pământ imagini ale galaxiei în luna iulie, pentru ca apoi forța ambelor telescoape să fie combinată pentru a obține imagini cu o mai mare claritate.

Publicația arată de asemenea că instantaneele Galexiei-Fantomă au fost făcute ca parte a unui efort mai mare de a cartografia o formațiune de 19 galaxii în formare, dar și de a studia fazele timpurii ale formării stelelor.

Telescoapele Hubble și James Webb se completează ideal datorită faptului că cel dintâi surprinde universul în spectrul de lumină ultravioletă și lumină vizibilă, în vreme ce al doilea face același lucru în spectrul infraroșu.

Telescopul Hubble orbitează în jurul Pământului, în timp ce James Webb orbitează în jurul Soarelui, la aproximativ 1,6 milioane de kilometri distanţă de Pământ.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri