Fondul american RedBird a finalizat achiziţia clubului AC Milan pentru 1,2 miliarde de euro, a anunţat campioana din Serie A, care era din 2018 proprietatea altui fond american, Elliott Management, informează AFP, citată de Agerpres.

"RedBird Capital Partners a anunţat astăzi că a finalizat achiziţia Associazione Calcio Milan pentru 1,2 miliarde de euro", a anunţat clubul ce are în palmares şapte Ligi ale Campionilor, iar în luna mai a câştigat pentru a 19-a oară în istoria sa campionatul Italiei.

RedBird Capital Partners este un fond de investiţii deja implicat în sport, cu sediul la New York.

AC Milan este unul dintre cele mai vechi cluburi de fotbal din lume, gruparea milaneză fiind înființată în 1899. În cei 123 de ani de existență au câștigat de 19 ori titluri în competiția internă, 5 cupe ale Italiei și 7 supercupe. În plan internațional, clubul are în palmares și 7 titluri de Cupa Campionilor/Liga Campionilor, 2 Cupe UEFA și 5 Supercupe ale Europei. La acestea se adaugă câștigarea Cupei Mondiale a Cluburilor din 2007.

Potrivit site-ului de specialitate trasfermarkt.com, valoarea lotului de fotbaliști este estimată la peste 527,5 milioane de euro. Printre jucătorii lui Milan este şi portarul român Ciprian Tătăruşanu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri