Statele Unite vor anunţa "în zilele următoare" noi ajutoare militare destinate Ucrainei, oficialii de la Casa Abă susținând că doresc să se asigure că armata ucraineană poate câștiga pe câmpul de luptă, informează AFP, citată de Agepres.

"Ceea ce ne interesează este să ne asigurăm că (ucrainenii) au mijloacele să câştige pe câmpul de luptă şi acesta este motivul pentru care am promis deja peste 13 miliarde de dolari ca asistenţă militară forţelor ucrainene. Vom continua şi vor exista în zilele următoare anunţuri despre viitoare ajutoare", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

Kirby nu a dorit să comenteze cu privire la contraofensivă lansată de Ucraina în sudul ţării, mai ales în jurul oraşului Herson, unul din puţinele cucerite de forţele ruse.

Citește și: SUA și Germania pregătesc ajutoare în valoarea de 3,5 miliarde de dolari pentru Ucraina

"Îi lăsăm pe ucraineni să se exprime cu privire la operaţiunile lor militare şi la succesul acestor operaţiuni, fie ele ofensive sau defensive", a spus el într-o conferinţă de presă.

Washingtonul comunică în mod regulat în privinţa diferitelor tranşe de asistenţă militară, de formă şi în sumă variate, furnizate Ucrainei.

Citește și: Ucraina speră la noi ajutoare externe între 12 și 16 miliarde de dolari în acest an

Unul din anunţurile cele mai spectaculoase a avut loc la 24 august, în ziua în care Ucraina marca independenţa ţării. Preşedintele american Joe Biden a dezvăluit atunci un ajutor de aproape 3 miliarde de dolari.

Ucraina a reuşit să îşi menţină stabilitatea financiară datorită asistenţei externe, care se ridica, până la data de 23 august, la 14 miliarde de dolari, ajutoare venite din partea mai multor țări.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri