România vrea să cumpere celebrele drone UAS Bayraktar TB2. Ministerul Apărării Naționale a transmis că este vorba despre 18 astfel de drone, după ce instituția ceruse aprobarea anterior de la parlament.

Prețul estimativ pentru cele 18 drone se ridică la 300 de milioane de dolari, cost în care e inclus și un „pachet de suport logistic inițial și echipamente specifice de instruire și antrenament”, notează G4Media.

”Achiziția sistemelor de aeronave bară echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2 are în vedere implementarea Țintelor de Capabilități repartizate României în cadrul procesului NATO de planificare a apărării. De asemenea, contribuie la realizarea obiectivelor Programului privind transformarea Armatei României până în anul 2040. Astfel, prin această achiziție vor fi asigurate echipamente cu destinație militară și sisteme de armament în sprijinul unor categorii și comandamente de forțe ale Armatei, pentru realizarea unor structuri de forțe flexibile, cu un spectru larg de capabilități specifice secolului XXI, cu mijloace care să îi asigure supraviețuirea în câmpul tactic, o cunoaștere situațională extinsă și o putere de foc mărită”, se arată în documentul justificativ al solicitării, consultat de sursa citată.

Prețul dronelor Bayraktar TB2 pornesc de la 1 milion de dolari și pot ajunge chiar și la 5 milioane de dolari.

Dronele au fost deja utilizate în mai multe războaie, de exemplu de către Azerbaidjan în conflictul său cu Armenia pentru regiunea Nagorno-Karabah. Sunt considerate precise şi eficiente şi pot fi menţinute în aer până la 27 de ore. Ucraina utilizează şi ea drone Bayraktar. La începutul invaziei ordonate de Putin, video-uri cu tancuri care ar fi fost distruse de aceste drone au circulat pe internet.

Celebrele drone de luptă Bayraktar sunt produse de compania turcă Bayraktar, condusă de ginerele preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri