În urma războiului din Ucraina, guvernul de la Varșovia a accelerat înarmarea țării, a cărei istorie a fost marcată de invazii rusești.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a afirmat că țara sa va avea ”cea mai puternică forță militară terestră din Europa”, scrie Notes from Poland. Guvernul de la Varșovia a crescut procentul din PIB alocat cheltuielilor de apărare la 3% și intenționează să îl ducă până la 5%.

Polonia a semnat un acord pentru cumpărarea a 250 de tancuri Abrams noi și 116 la mâna a doua din Statele Unite. Este vorba de cea mai avansată versiune a tancului principal de luptă american. Primele blindate de acest tip au ajuns deja în iulie în Polonia.

De asemenea, guvernul de la Varșovia ar fi semnat un acord cu Coreea de Sud pentru a cumpăra 1.000 de tancuri și peste 600 de tunuri.

Dacă ambele contracte vor fi onorate, Polonia va ajunge să aibă cea mai mare și mai modernă forță de tancuri dintre țările NATO din Europa, scrie Popular Mechanics. Mai precis, în următorul deceniu Polonia va ajunge să aibă mai multe tancuri decât Marea Britanie, Germania, Franța, Țările de Jos, Belgia și Italia la un loc.

Ca termen de comparație, Rusia avea în jur de 2.800 de tancuri în serviciul activ înainte de invadarea Ucrainei. În război, Kremlinul ar fi pierdut în jur de 1.000 de tancuri.

Sursa foto: U.S. Army photo by Sgt. Randis Monroe

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri