Retailerul britanic John Lewis, care deține supermarketuri și oferă de asemenea servicii bancare, a anunțat că va oferi mâncare gratuită tuturor angajaților, aproape 90.000 la număr, incluzând angajații temporari, vreme de trei luni, începând cu luna octombrie.

Măsura prevăzută va include o masă gratuită pentru personalul care muncește patru ore și două pentru angajații cu normă întreagă, de 8 ore, conform CNN.

John Lewis este cea mai mare companie britanică deținută și de angajați, 78.000 dintre aceștia fiind de asemenea parteneri în afacere și având cotă parte din profitul anual.

Aceștia vor avea la dispoziție un meniu divers ce va include, printre altele, micul dejun, supe și paste, iar ajutorul este gândit să le ofere spijin angajaților în contextul unei ierni care se anunță dificilă, dar și pe fondul inflației în continuă creștere din această țară.

Prețurile bunurilor de consum au crescut cu 10,1% față de anul trecut în Marea Britanie, iar inflația este prevăzută să ajungă la 13% până la finalul lui 2022, conform aceleiași surse.

De asemenea, specialiștii britanici prevăd faptul că două treimi din gospodăriile din această țară, mai precis 45 de milioane de persoane, ar putea atinge pragul sărăciei.

Sărăcia este definită în Marea Britanie ca fiind momentul în care o gospodărie cheltuiește mai mult de 10% din totalul veniturilor pe energie.

Sursa foto: Shutterstock / giggsy25

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri