Yahya Jan, arhitectul din spatele multor clădiri faimoase din Dubai, printre care hotelurile Atlantis și Shangri-La, se pregătește să ofere aceluiași oraș turistic cel mai înalt hotel construit vreodată, turnul Ciel.

Construcția acestuia a început deja și este prevăzută a fi finalizată în anul 2023, conform CNN.

Odată ce va fi dat în folosință, turnul Ciel va avea peste 1000 de camere disponibile și peste 82 de etaje, la o înălțime de aproximativ 365 de metri.

În ciuda înălțimii sale, la bază, parcela pe care este construit în prezent hotelul are 2500 de metri pătrați, puțin în comparație cu dimensiunea sa finală.

"Proprietățile vor fi destul de comprimate, într-un mod asemănător cu cele din Londra și Manhattan", a declarat Yahya Jan, conform aceleiași surse.

"Constrângerile au fost impresionante, dar am făcut în așa fel ca lucrurile să funcționeze", a mai adăugat acesta.

Printre atracțiile hotelului va fi o platformă de observare creată din sticlă, ce va oferi o vedere de 360 de grade asupra orașului, dar și o piscină situată pe acoperiș.

Proiectul este de asemenea eficient din punct de vedere al energiei, acesta consumând, spre exemplu, cu 25% mai puține resurse pentru folosirea aerului condiționat decât alte clădiri de acest tip.

Sursa foto: Shutterstock /Digital Work

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri