Grupul petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell Plc. a declarat ca directorul executiv al ABN Amro, Rijkman Groenink, a cerut retragerea nominalizarii sale, de a face parte din consiliul de supraveghere al grupului petrolier, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Compania petroliera a precizat ca este dispusa sa accepte cerinta acestuia si sa elimine aceasta rezolutie de pe lista de propuneri ce va fi prezentata marti cu ocazia intalnirii anuale a actionarilor.

"Motivul acestei decizii este ca responsabilul olandez doreste sa se concentreze exclusiv pe ABN AMRO, avand in vedere situatia actuala a companiei bancare", a anuntat Shell intr-un comunicat.

Citeste si:

ABN AMRO este tinta unei propuse preluari de catre un consortiu de banci conduse de Royal Bank of Scotland, ce incearca sa depaseasca oferta de preluare facuta de grupul bancar Barclays.

O alta tranzactie in care este implicat grupul bancar olandez, vanzarea divizie sale americane LaSalle catre Bank of America, a fost sistata de catre un tribunal olandez, lucru care a dat nastere unei noi situatii litigioase pentru ABN AMRO.