Cea mai mare fermă plutitoare din lume, Hornsea 2, a fost dată în funcțiune în Marea Nordului, la aproximativ 56 de mile (90 de kilometri) de coasta de est a Marii Britanii.

Proiectul are o capacitate de 1,3 gigawați și se întinde pe o suprafață de 462 de kilometri pătrați offshore (extrateritorial, n.r.), adică mai mult decât jumătate din orașul New York, conform cnbc.

"O singură rotire a elicelor turbinei poate furniza energie unei case din Marea Britanie o zi întreagă", au declarat reprezentanții companiei daneze Orsted.

Cele 165 de turbine ale sale vor asigura, de altfel, energie pentru aproximativ 1,4 milioane de locuințe din Marea Britanie.

Aceste turbine sunt fabricate de firma Siemens și au o înălțime de aproximativ 200 de metri, doar palele rotorului având 81 de metri fiecare.

Parcul eolian pultitor se deschide într-un moment în care țările europene fac tot posibilul pentru a renunța la dependența de gaz rusesc.

"Costă aproximativ 450 de lire sterline (522 euro, n.r.) per megawatt - oră să cumperi electricitate generată de gaz", a declarat un reprezentant al platformei online Carbon Brief, care urmărește domeniul energiei regenerabile și sustenabile.

"Asta înseamnă că este de 9 ori mai scump decât costul curent pentru a asigura energie regenerabilă", a concluzionat acesta.

Sursa foto: Shutterstock / fokkebaarssen

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri