Arhitectul indian Mathias Bathia a generat propria sa viziune asupra zgârie-norilor viitorului, una în care, ajutat de inteligența artificială, a creat așa-numitele "turnuri de purificare a aerului", clădiri inovatoare gândite pentru a replica formele existente în natură.

Mathias Bathia a fost secondat, însă, de o aplicație software specializată, numită Midjourney, care a generat imaginile 2D ca urmare a faptului că arhitectul a tastat, pur și simplu, sintagme precum "techonologie utopică", "material bioluminiscent" sau "turnuri futuristice", conform CNN.

"Procesul de învățare din greșeli este cel mai amuzant", a declarat arhitectul. "Folosim inteligența artificială pentru a crea imagini, iar în acest timp aceasta se îmbunătățește și devine tot mai bună".

Artistul a declarat că au fost necesare aproximativ 20 de minute pentru generarea fiecărui model.

Într-un alt proiect similar, intitulat "arhitectură simbiotică", Bahia a inserat în software-ul Midjourney cuvinte precum "uriaș" sau "scobit", inteligența artificială propunându-i imagini cu zgîrie-nori de talia unor copaci uriași, în care apartamentele sunt situate în interiorul trunchiului.

"Ideea a fost de a crea clădiri al căror înveliș să fie organic și inspirat de natură și în care sistemele de răcire să fie asemănătoare felului în care plantele își reglează singure 'procesul de respirație' zi de zi", a completat Mathias Bathia, conform aceleiși surse.

Deși procedeul de creație folosit de Bathia este controversat, fiind pus sub semnul întrebării de alți arhitecți, arhitectul indian spune că își dorește inclusiv ca în viitor inteligența artificială să fie integrată în programele care creează modele 3D ale viitoarelor clădiri.

Sursa foto: Instagram / manasbhatiadesign

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri