Vedeta de televiziune Kim Kardashian și-a lansat propria firmă de privat equity (companie de investiții cu capital privat), co-fondată cu un fost partener la firma de investiții Carlyle Group, relatează BBC.

SKYY Partners se va concentra pe investițiile în afaceri de consum și media, au spus aceștia într-un tweet. Kim Kardashian, co-fondatoarea afacerii, va ocupa și poziția co-management partener, în timp ce Jay Sammons se va ocupa de operațiunile de zi cu zi ale companiei.

Mama lui Kim Kardashian, Kris Jenner, va fi, de asemenea, partener la firmă.

„Împreună sperăm să valorificăm expertiza noastră complementară pentru a construi următoarea generație de firme de capital privat”, a spus vedeta de televiziune devenită antreprenor.

Partenerul ei de afaceri, Sammons, este fostul șef global al departamentului de consumatori, media și retail la Carlyle Group, o firmă de investiții multinațională americană. Printre clienții săi se numără mărcile cunoscute Supreme, Beats by Dr. Dre, Vogue International, Moncler și McDonald's China, potrivit paginii sale de LinkedIn.

Vedeta de televiziune, care a ajuns cunoscută în special datorită emisiunii „Keeping Up With the Kardashians”, a înregistrat în ultimii ani mai multe reușite antreprenoriale, iar Forbes îi estimează avere la circa 1,8 miliarde de dolari.

Kim Kardashian a mai lansat o marcă de îmbrăcăminte și încălțăminte Skims în 2019, iar valoarea companiei era evaluată la 3,2 miliarde de dolari în ianuarie anul curent, potrivit The Wall Street Journal. Antreprenoarea a lansat și un brand de îngrijire a pielii SKKN BY KIM la începutul acestui an.

În vârstă de 41 de ani, Kim Kardashian este cea mai recentă celebritate care și-a lansat propriile firme de investiții de capital privat și de capital de risc, urmând exemplu altor vedete cum ar fi Gwyneth Paltrow, Leonardo DiCaprio sau Ashton Kutcher.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri