Sindicatul comercial CGT a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca presedintele grupului financiar SocGen, Daniel Bouton, a avut o intalnire cu cinci sindicate comerciale la data de 9 mai, informeaza Reuters, potrivit NewsIn. Sindicatul francez a anuntat ca Bouton a spus la intalnirea respectiva ca SocGen ar putea fuziona cu unul din opt parteneri, printre care grupul financiar italian UniCredit, dar nu si banca franceza BNP Paribas.

"Daniel Bouton a prezentat o lista si a subliniat ca au existat discutii cu mai multe banci din Europa", se spune in declaratia CGT. In scrisoarea sindicatelor se spune ca o tranzactie cu UniCredit ar fi o miscare "inteligenta", iar boardul SocGen va discuta situatia la momentul potrivit.

Cotatia actiunilor SocGen a scazut in urma infirmarii zvonurilor de fuziune

Cotatia actiunilor grupului financiar Societe Generale (SocGen) a scazut cu 2,1%, ca urmare a declaratiei presedintelui grupului, Daniel Bouton, care a infirmat la adunarea generala a actionarilor bancii zvonurile privitoare la preluarea SocGen.

Citeste si:

Cotatia actiunilor SocGen a scazut cu 2,1%, pana la nivelul de 152,20 euro/actiune, dupa declaratia lui Bouton. Actiunile SocGen au urcat in ultimele luni in contextul zvonurilor privitoare la o posibila fuziune a bancii.

Grupul financiar Societe Generale nu poarta negocieri privitoare la o eventuala fuziune cu nicio banca, a anuntat directorul general al institutiei, Daniel Bouton, in contextul speculatiilor legate de o eventuala preluare de catre UniCredit, relateaza Reuters. "Societe Generale nu este in negocieri cu nicio banca in prezent", a spus seful SocGen, la adunarea generala a actionarilor grupului financiar.

Grupul financiar-bancar italian UniCredit ar putea face o oferta de preluare a grupului bancar francez Societe Generale (SocGen), au declarat, la data de 24 aprilie, surse financiare pentru Reuters. "Informatiile anterioare au un fundament, eixsta o astfel de posibilitate, dar nu pare foarte apropiata", a spus, sub anonimat, una dintre surse, referindu-se la stirile privind un interes al bancii italiene fata de SocGen.

Nici reprezentantii UniCredit, nici cei ai Societe Generale nu au comentat informatiile, a relatat Reuters. Cotatia ambelor banci a crescut pe pietele bursiere dupa ce agentia de stiri Dow Jones a afirmat ca reprezentantii ai celor doua banci ar fi in negocieri privitoare la o fuziune a SocGen cu UniCredit.