Legislatorii ruși din Sankt Petersburg și Moscova au lansat în această săptămână solicitări ca președintele rus Vladimir Putin să fie înlăturat de la putere din cauza războiului din Ucraina. Inițiativa este considerată cel puțin riscantă, fiind vorba de o țară precum Rusia, în care disidența poate duce la închisoare sau mai rău.

Oficialii politici ai Consiliului Districtual Smolninsky din Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus, au emis o declarație prin care cer parlamentului Rusiei să-l înlăture pe Putin de la putere și să-l acuze de înaltă trădare pentru că a declanșat războiul în Ucraina, potrivit Business Insider.

”Credem că decizia lui Putin de a începe operațiunea militară în Ucraina este determinantă pentru securitatea Rusiei și a cetățenilor săi. Consiliul municipal al Smolninskoye a decis să apeleze la duma de stat cu propunerea de a aduce acuzații de trădare împotriva președintelui Putin pentru a-l revoca din funcție”, a scris Dmitry Palyuga, pe Twitter.

Ulterior, parlamentarilor li s-a spus de către poliție că se confruntă cu acuzații legale „din cauza acțiunilor menite să discrediteze actualul guvern rus”.

Smolninskoye nu este singurul district care a inițiat o astfel propunere. Și Consiliul din Lomonosovsky a făcut o mișcare similară, cerând demisia lui Vladimir Putin.

„Retorica pe care dumneavoastră și subordonații voștri ați folosit-o de mult timp este impregnată de intoleranță și agresiune, care, în cele din urmă, a trimis efectiv țara noastră înapoi în epoca Războiului Rece”, au declarat parlamentarii locali din Moscova, potrivit Centrului de investigații The Insider din Letonia.

Rusia este din nou temută și urâtă și din nou, amenințăm lumea cu forțele nucleare. Având în vedere acestea, vă cerem demisia, deoarece viziunea și modelul dumneavoastră de guvernare sunt depășite și nu ajută la dezvoltarea Rusiei și la potențialul uman al acesteia”, mai este menționat în notă.

Pentagonul a declarat recent că victimele rușilor în Ucraina sunt estimate la 80.000. Între timp, Occidentul a luat măsuri pentru a paraliza economia Rusiei prin sancțiuni dure, în timp ce izolează Moscova din punct de vedere politic.

Rusia a fost condamnată în întreaga lume pentru invadarea Ucrainei, iar armata sa a fost acuzată de crime de război și alte atrocități.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri