Veniturile din prime brute subscrise obtinute de Allianz in Europa Centrala si de Est (ECE) au urcat cu 26,5% in primele trei luni, fata de trimestrul I din 2006, pana la 1,06 miliarde euro, datorita cresterii pe segmentul asigurarilor generale si al asigurarilor de viata, a anuntat compania.

In primul trimestru din 2006 Allianz a obtinut venituri de 838 milioane euro, potrivit datelor publicate de companie, informeaza NewsIn. „Rezultatele pozitive inregistrate demonstreaza in mod clar ca ne bucuram de un nivel ridicat de incredere din partea celor 18 milioane de clienti din Europa Centrala si de Est. Ne vom concentra in continuare eforturile in directia castigarii de noi clienti pe pietele in dezvoltare”, a declarat membrul Consiliului de Administratie al Allianz, responsabil cu dezvoltarea activitatilor grupului pe pietele in dezvoltare, Werner Zedelius.

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au inregistrat o crestere de aproximativ 20%, pana la 668 milioane de euro, de la 558 milioane euro. in acelasi timp, profitul operational s-a majorat cu 19 procente, ajungand la 74 milioane euro, de la 62 milioane euro, se mai arata in comunicatul de presa.

Evolutia pozitiva a volumului afacerilor regionale derulate de companie a fost sustinuta in special de asigurarile auto din Romania si Polonia, unde au fost consemnate cresteri semnificative ale primelor brute subscrise pe aceste clase de asigurari. O crestere importanta a volumului de prime brute subscrise din activitatea de asigurari generale a fost inregistrata si in Rusia, pana la 68 milioane de euro in primele trei luni din 2007, de la 7 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut.

Primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata in regiunea Europei Centrale si de Est a crescut cu 112 milioane de euro, pana la 392 milioane de euro. Pe acest segment, regiunea a avut o contributie de 19 milioane de euro la realizarea profitulului operational raportat la nivelul Grupului Allianz. Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, profitul operational trimestrial realizat de companiile membre ale Allianz Group care activeaza in tarile Europei Centrale si de Est a inregistrat o crestere de 19 procente, se mai arata in raportul trimestrial al companiei.

Rezultatele pozitive inregistrate in aceasta zona pe segmentul asigurarilor de viata este atribuit, in buna masura, succesului de care s-a bucurat lansarea produselor de asigurare de tip index-linked pe sase dintre pietele Europei Centrale si de Est (inclusiv in Romania), in ultimul trimestru al anului 2006.

Cea mai ridicata rata de crestere la nivelul activitatilor de asigurari de viata derulate s-a inregistrat in Polonia, tara care a raportat prime brute subscrise in valoare de 248 milioane de euro, in crestere cu 48% fata de primul trimestru al anului trecut. Rezultatul obtinut a fost pus pe seama cresterii vanzarilor produselor Allianz de catre banca poloneza Pekao.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri