În ultima săptămână, câmpul de luptă din nord-estul și sudul Ucrainei a găzduit o contraofensivă incredibilă a trupelor ucrainene care i-au alungat pe ruși din mai multe localități. Valeri Zalujniî, comandatul șef al armatei ucrainene, a precizat că, de la începutul lunii septembrie, peste 3.000 de kilometri pătrați au reintrat sub control ucrainean. Puteți vedea mai jos o hartă realizată de către Institutul

La începutul lunii septembrie, armata ucraineană și-a concentrat întreaga comunicare pe o contraofensivă în sudul țării, ca mai apoi, să îi ia prin surprindere pe ruși cu o străpungere neașteptată și fulgerătoare a liniilor ruse din nord-est ,în regiunea Harkov.

da

Printscreen Institute for the Study of War - Link hartă interactivă AICI.

În urma acestei contraofensive care continuă și în acest moment și care a dus la recucerirea a „sute de orașe și sate”, Volodimir Zelenski a precizat că „În ultimele zile, armata rusă ne arată ce are mai bun: spatele. La urma urmei, este o alegere bună pentru ei să fugă”.

Printre ultimele teritorii recuperate, conform declarațiilor susținute de Zelenski, sunt Balaklia, Izium și Kupiansk.

Răspunsul rușilor la această contraofensivă ucraineană, pe care încearcă să o mascheze în Rusia drept o retragere de planificată pentru „a atinge obiectivul operațiunii militare speciale de eliberare a regiunii Donbas, a fost lovirea cu rachete a infrastructurii civile critice, lăsând mai multe zone fără electricitate. Ambasadoarea SUA în Ucraina, Bridget Brink, a denunțat aceste lovituri de rachete, precizând că „Răspunsul aparent al Rusiei la eliberarea de către Ucraina a mai multor orașe din est: trimiterea de rachete pentru a încerca să distrugă infrastructura civilă critică”.

Sursa foto: www.president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri