Din ce în ce mai mulți oficiali ruși îi cer lui Vladimir Putin să se retragă din funcție după eșecul devastator suferit în fața forțelor ucrainene în Harkov. Astfel, după ce Consiliul municipalității Smolninskoye din Sankt Petersburg a cerut deputaților Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, să îl pună sub acuzare pentru trădare pe președintele Vladimir Putin, acestora li s-au alăturat și Deputaţii municipali din districtul moscovit Lomonosovski.

Astfel, în scrisoarea oficială a acestora din urmă se arăta faptul că Vladimir Putin a pus în aplicare reforme bune în primul său mandat și, parțial, în al doilea, dar după aceea totul a mers greșit, conform Daily Beast.

"Retorica pe care tu și subordonații tăi o folosiți este agresivă și intolerantă de foarte mult timp, ceea ce, în final, a dus la întoarcerea Rusiei într-o eră similară cu cea a Războiului Rece", se arată în mesajul care se adresează direct lui Vladimir Putin, într-un limbaj neobișnuit de dur.

De asemenea, transmit semnatarii scrisorii, președintele rus este rugat să își părăsească postul, ca urmare a faptului că modeul său de a guverna este anacronic și încetinește Rusia și potențialul său uman.

Oficialii rușii nu sunt însă singuri în demersul lor, nenumărați bloggeri militari loiali Kremlinului adoptând un discurs asemănător, cu un ton foarte dur.

Astfel, arată aceștia, felul în care a reacționat Putin la acastă înfrângere nu se compară nici pe departe cu felul în care ar fi făcut-o Stalin, deși pe acesta din urmă îl asemuiesc unui "vampir".

Un alt blogger a criticat de altfel și faptul că Vladimir Putin a ales să sărbătorească Ziua Moscovei, în condițiile în care soldații ruși nu au veste antiglonț și nici truse de prim ajutor.

Inclusiv celebrul aliat cecen al lui Valdimir Putin, Ramzan Kadîrov, a criticat aspru retragerea rusă din Harkov pe canalul său de Telegram, explicând că va fi forțat să meargă personal la Vladimir Putin să-i explice situația de pe front, conform Al Jazeera.

"Avem luptători pregătiți special pentru asemenea situații, a explicat acesta, arătând totodată că 10.000 de oameni sunt gata să li se alăture și că vor ajunge la Odesa în viitorul apropiat.

De asemenea, jurnalista Julia Davis, creatoarea Russian Media Monitor, a adunat pe contul său de twitter toate ieșirile publice ale formatorilor de opinie ruși agreați de stat, arătând că până și propagandiștii ruși par să fi înțeles că negarea identității națiunii Ucrainene nu lucrează în favoarea Rusiei.

Dar poate cel mai elocvent mesaj în privința situației de pe front a fost transmis de fostul șef al spionajului rusesc, Igor Girkin, care a concluzionat spunând că "Ucraina deja a câștigat".

Sursa foto: Shutterstock / Halfpoint

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri