Firma britanica de materiale de constructii Hanson Plc. a anuntat ca a acceptat oferta de preluare facuta de cel mai mare producator de ciment din Germania, HeidelbergCement AG, in valoare de opt miliarde lire sterline (15,8 miliarde dolari), informeaza NewsIn. Hanson a acceptat oferta de 1.100 pence pe actiune in numerar, au afirmat cele doua companii.

Aceasta tranzactie va da nastere celui de-a doua firme din lume a acestui sector, daca se ia in considerare valoarea pe piata, cu venituri de aproximativ 15 miliarde euro si peste 70.000 de angajati. Aceasta achizitie, care este cea mai mare realizata in cadrul sectorului constructiilor, releva atractivitatea companiei britanice intr-o perioada in care sectorul este caracterizat prin tendinte de consolidare, companiile incercand sa isi imbunatateasca randamentul si sa isi majoreze cota de piata in cadrul unei industrii extrem de fragmentate.

Heidelberg a precizat ca aceasta tranzactie va fi finalizata in al treilea trimestru al anului curent. Compania Heidelberg Cement, care este controlata de catre miliardarul german Adolf Merckle, a anuntat inca de la inceautul acestui an ca este interesata de achizitii strategice, deoarece doreste sa se extinda.

Heidelberg Cement produce o gama variata de materiale de constructii si deruleaza operatiuni in Europa, America de Nord, Africa si Asia. Compania Heidelberg Cement este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei Carpatcement Holding.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri