Vladimir Putin nu consideră războiul din Ucraina drept o "eroare", a afirmat cancelarul german Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă în care a fost întrebat despre discuţia avută în urmă cu o zi cu preşedintele rus, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

"Din păcate, nu pot să vă spun acum că există o conştientizare în creştere că a fost o eroare să se înceapă acest război", a spus Scholz la Berlin.

Potrivit cancelarului, opinia lui Putin nu este pe cale să se schimbe: "Nimic nu lasă să se creadă că o poziţie nouă este pe cale să apară acolo", a afirmat Scholz, care a avut marţi o convorbire telefonică de 90 de minute cu preşedintele rus.

Citește și: Putin a cheltuit sute de milioane de dolari pentru a cumpăra partide politice și candidați în alte țări

Olaf Scholz a mai spus că este "corect" să se discute şi fiecare să spună ceea ce are de spus. "Pentru că sunt ferm convins că Rusia trebuie să se retragă, că trupele sale trebuie să se retragă, pentru ca pacea să aibă o şansă în această regiune", a insistat el.

"Şi, cu fiecare zi, devine tot mai clar că este singura perspectivă" posibilă, a adăugat cancelarul german, punctând că "trebuie să discutăm despre aceasta".

Citește și: Rușii se întorc împotriva lui Vladimir Putin. Tot mai mulți politicieni cer demisia liderului de la Kremlin

În discuţia de marţi, Scholz i-a cerut lui Putin să ordone "retragerea completă" din Ucraina a forţelor ruse, puse în dificultate de o contraofensivă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri