Guvernul olandez va plafona preţul energiei de la 1 ianuarie 2023 pentru a-i proteja pe consumatori de creşterile de preţuri, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Preţurile vor fi plafonate la nivelul din ianuarie 2022, pentru cantitatea medie de gaz şi electricitate folosită de gospodării, a menţionat postul NOS, citând surse guvernamentale.

Executivul Ţărilor de Jos urmează probabil să anunţe planurile în acest sens marţi, după stabilirea detaliilor cu companiile energetice. Pe lângă plafonarea preţurilor, companiile energetice ar urma să se angajeze că nu vor debranşa niciun client în următoarele şase luni.

Citește și: USR propune plafonarea prețului energiei în tranșe. Ce tarif a propus pentru primii 100 KWh

Noile măsuri se vor adăuga planurilor ce prevăd măsuri estimate la 16 miliarde de euro pe parcursul anului următor, menite să-i ajute pe olandezi să plătească facturile în creştere la energie şi alimente, acestea fiind cuprinse de asemenea în bugetul pe 2023 ce va fi prezentat marţi.

Între altele, măsurile cuprind o creştere de 10% a salariului minim şi creşterea subvenţiilor pentru asistenţă medicală şi plata chiriilor, guvernul urmărind să obţină banii necesari din creşterea impozitelor pe avere şi profit.

Citește și: Gazul și energia nucleară, etichetate drept „verzi” de UE: Organizațiile de mediu atacă decizia

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri