O nouă estimare a numărului total de furnici care zboară și bâzâie pe Pământ ajunge la un total de 20.000 de trilioane (sau - 20.000.000.000.000.000). Altfel spus, dacă toate furnicile ar fi luate și puse pe un cântar, acestea ar depăși toate păsările și mamiferele sălbatice la un loc.

Pentru fiecare persoană, există aproximativ 2,5 milioane de furnici, scrie Washington Post.

Cifrele uimitoare sunt rezultatul cercetărilor făcute de un grup de oameni de știință de la Universitatea din Hong Kong care au analizat 489 de studii și au concluzionat că masa totală a furnicilor de pe Pământ cântărește aproximativ 12 megatone de carbon uscat.

„Este de neimaginat”, a declarat Patrick Schultheiss, autorul principal al studiului, care acum este cercetător la Universitatea din Würzburg din Germania. „Pur și simplu nu ne putem imagina 20 de cvadrilioane de furnici într-o grămadă, de exemplu. Pur și simplu nu funcționează”.

Numărarea tuturor acestor insecte – sau cel puțin a suficiente dintre ele pentru a obține o estimare solidă – a implicat combinarea datelor de la „mii de autori din multe țări diferite” pe parcursul unui secol, a adăugat Schultheiss.

Furnicile, ca și oamenii, au mărșăluit pe aproape fiecare continent și în habitate variate. Acestea locuiesc la sol și sunt cel mai des întâlnite în regiunile tropicale și subtropicale, potrivit echipei de cercetare, dar pot fi găsite aproape peste tot, cu excepția celor mai reci părți ale planetei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri