Președintele american Joe Biden și-a început discursul la Adunarea Generală a Națiunilor Unite de la New York vorbind despre invazia Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin, „un război ales de un singur om, să fie foarte clar”.

"Să vorbim clar. Un membru permanent al Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și-a invadat vecinul, a încercat să ștergă statul suveran de pe hartă", a spus Biden, acuzând Rusia de încălcarea gravă a Cartei ONU.

Bineînțeles, președintele american a cerut din nou susținere pentru Ucraina, în fața invaziei ruse, insistând ca membrii ONU să fie uniți în fața invadatorului.

”Ucraina are aceleași drepturi ca orice altă țară democratică”, a precizat Biden.

„Războiul ar trebui să vă înghețe sângele în vene”

Biden a continuat discursul și a precizat că războiul în desfășurare al Rusiei împotriva Ucrainei „ar trebui să vă înghețe sângele”, scrie CNN.

Biden a discutat despre modul în care președintele rus Vladimir Putin a negat statutul de stat al Ucrainei, adăugând că „acum vedem atacuri asupra școlilor, gărilor, spitalelor, asupra centrelor istoriei și culturii ucrainene”.

„Acest război este despre stingerea dreptului Ucrainei de a exista ca stat – simplu și simplu – și a dreptului Ucrainei de a exista ca popor. Oricine ai fi, oriunde ai trăi, orice crezi, asta ar trebui să-ți înghețe sângele. De aceea 141 de națiuni din Adunarea Generală s-au unit pentru a condamna fără echivoc războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, a continuat Biden.

Președintele a susținut că, dacă națiunile, precum Rusia, „își pot urmări ambițiile imperiale fără consecințe, atunci punem în pericol tot ceea ce reprezintă această instituție”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri