Paragraful 7 din decretul de mobilizare al rușilor pentru războiul din Ucraina ar conține un număr mult mai mare de persoane ce trebuie înrolate, decât a declarat inițial Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia.

Kremlinul ține secret conținutul acestui paragraf din decretul de mobilizare, paragraf în care ar fi menționat concret numărul de persoane ce trebuie mobilizate. Conform publicațiai Novaya Gazeta, care citează o sursă din administrația prezidențială, ar fi vorba de fapt de un milion de oameni care să fie recrutați prin mobilizarea parțială anunțată de Putin, scrie The Moscow Times.

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, a precizat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați pentru a lupta în Ucraina și a îndeplini obiectivele „operațiunii speciale„(denumirea folosită de propaganda rusească pentru războiul din Ucraina). El confirma faptul că mobilizarea parțială va implica rușii cu experiență militară, dar care vor avea parte de o pregătire suplimentară, însă, cu toate acestea, paragraful 7 al decretului nu a fost făcut public.

În discursul său, Putin a anunțat mobilizarea parțială a populației pentru război și a adăugat că susține referendumurile pe care separatiștii vor să le organizeze în mai multe zone din Ucraina pentru alipirea la Rusia. El a continuat propaganda rusească referitoare la faptul că Rusia de fapt eliberează teritoriile Herson și Zaporojie de către neonaziști.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri