Germania este gata să primească dezertori din armata rusă "ameninţaţi cu represiuni grave", a declarat ministrul german de interne, a doua zi după anunţul de mobilizare al rezerviştilor ruşi pentru a lupta în Ucraina, relatează AFP, citat de Agerpres.

"Cei care i se opun curajos lui Putin şi se pun astfel în mare pericol pot cere azil politic în Germania", a declarat Nancy Faeser în acest interviu pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ministrul justiţiei Marco Buschmann a făcut acelaşi demers într-o postare de miercuri pe Twitter sub hashtag-ul "mobilizare parţială", notând că aparent "mulţi ruşi îşi părăsesc ţara".

"Toţi cei care urăsc calea aleasă de Putin şi iubesc democraţia liberală sunt bineveniţi în Germania", a scris ministrul liberal.

Obţinerea azilului politic nu este totuşi ceva automat. Este vorba despre decizii individuale care sunt însoţite de un control de securitate, a reamintit ministrul de interne.

Zeci de mii de ruşi şi-au părăsit ţara după invadarea Ucrainei care a început la 24 februarie, un fenomen care pare să se fi amplificat după anunţarea, miercuri, de către liderul de la Kremlin, a unei mobilizări parţiale a rezerviştilor.

Autorităţile au afirmat că 300.000 de cetăţeni vor fi chemaţi la arme, dar numeroşi ruşi se tem de o mobilizare mult mai masivă.

De mai multe luni, Germania a primit deja 438 de opozanţi ai Kremlinului, ameninţaţi sau urmăriţi de autorităţile ruse, în special jurnalişti, a precizat Nancy Faeser.

Sursa foto: Shutterstock / Artem Mishukov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri