Gigantul rusesc al gazelor își protejează angajații de mobilizare, trecându-i pe ”liste speciale”, care le dau siguranța că, cel puțin în următorul an, nu vor fi trimiși pe front.

”Dragi colegi, vă informăm că sunteți pe listă specială care vă dă dreptul să fiți scutit de mobilizare pentru următoarele 12 luni”, este mesajul primit de angajații Gazprom și citat de Moscow Times. Legislația rusească permite angajaților din ramuri economice cheie să beneficieze de astfel de privilegii

Citește și: Cine va participa la mobilizarea anunțată de Putin? Categoriile stabilite de Duma de Stat

Și sectorul bancar a cerut să primească aceleași scutiri invocând faptul că ”altfel viața țării noastre va deveni imposibilă”, potrivit CEO-ului băncii VTB.

Pe de altă parte, angajați din întreprinderi esențiale pentru efortul de război al Rusiei, cum ar fi cea de explozibili din Samara, au fost ”chemați la oaste”.

Nu se știe câți ruși vor fi trimiși pe front în urma mobilizării parțiale, paragraful din lege pe acest subiect fiind secret. Ministrul Apărării a vorbit despre 300.000, dar surse de la Kremlin spun că ar fi preconizată mobilizarea a un milion de ruși.

Sursa foto: Gazprom

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri