Liderii G7 au "condamnat puternic" vineri "falsele referendumuri" de anexare organizate de Rusia în teritoriile pe care le ocupă în Ucraina, adăugând că nu vor recunoaşte "niciodată" aceste scrutinuri "ilegitime", relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Nu vom recunoaşte niciodată aceste referendumuri care par să fie un pas către o anexare rusească", nici "o pretinsă anexare dacă are loc", au afirmat ei într-un comunicat difuzat de Germania, care asigură preşedinţia grupului în acest an.

G7 susţine în comunicat că referendumurile "nu au efect legal sau legitimitate, după cum au demonstrat-o metodele grăbite de organizare ale Rusiei, care nu respectă în niciun fel normele democratice" şi condamnă "intimidarea flagrantă a populaţiilor locale".

Liderii G7 afirmă că voturile "nu reprezintă nicidecum o expresie legitimă a voinţei poporului ucrainean, care a rezistat consistent eforturilor ruseşti de a schimba frontiere cu forţa".

Statele G7 fac apel la toate ţările "să respingă fără echivoc" referendumurile, întrucât "Rusia încearcă să creeze o acoperire falsă pentru încălcările sale ale legii internaţionale".

G7 susţine că grupul este gata să impună noi costuri economice Rusiei, indivizilor şi entităţilor - din interiorul şi din exteriorul ţării - care furnizează sprijin politic sau economic tentativelor ilegale ale Rusiei de a schimba statutul teritoriului ucrainean.

"Vom continua să furnizăm sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic şi legal şi vor continua cu eforturile de reconstrucţie", a precizat G7, referindu-se la conferinţă pentru reconstrucţia Ucrainei prevăzută pentru octombrie.

"Vom rămâne cu fermitate alături de Ucraina atâta timp cât trebuie", se mai menţionează în comunicat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri